perjantai 3. maaliskuuta 2017

Työuria

Kyllästyttyäni "valokuvaus" sarjani pelaamiseen, aloitin uuden sarjan tubella, otsikolla : Kriitikko ura.
Sarjan sankaritar oli Frida Sorenos, neitokainen jolla oli vain valokuvaustaito huipussaan, eli tasolla 5.



Tavoitteenani oli saada sarjan nimen mukaisesti Frida kohoamaan Kriitikko uran ylimmälle portaalle, aina tasolle 10 asti.
Alussa rustasin sääntöjä peliin, jotka pelin edetessä karsituivat nopeasti, niiden toimimattomuuden ja epäkäytännöllisyyden takia. Jos jotain opin, niin sen että mikäli laatii peliinsä sääntöjä, niitä kannattaa ensin testailla vaikka pienellä pelisessiolla. Usein säännöt nimittäin osoittautuvat huonoiksi ja joskus jopa hermoja raastavan "mahdottomiksi".
Eli tähänkin sarjaan jäi perus-sääntöni: ei koodeja .. ja siinä se sitten olikin, heh.

No, nyt kun taas on aloittanut sarjan kuvaamisen tubeen, tulee eteeni se, että pelatessa kehittyy uusia peli-ideoita, joita pitäisi tietysti heti päästä kokeilemaan. Mutta olisiko noloa TAAS lopettaa sarja neljän jakson jälkeen toteamalla"hei, en mä jaksakaan, tää oli ihan älytön idea"? Olisi.
Joten eipä muuta kuin soveltamaan jo aloitettua sarjaa uuteen peli-ideaan :)

Aluksi päätin käyttää uuden ideani toteuttamiseen Fridaa, vaikka aloitus-simiksi olinkin suunnitellut simiä nimeltä Afrodite mutta taidanpa tehdä sen nimisen sitten Fridan ensimmäisestä tyttärestä...

Mikä idea sitten on? No, uraan liittyvä ja taas omilla säännöillä höystettynä, heh.
Eli ensimmäinen sääntö on, että simin eliniän pitää olla lyhyt ja senhän saa kätevästi määriteltyä peliasetuksista. Muut asetukset näkyvät myös kuvassa



Miksi lyhyt elinikä? Koska ajattelin kokeilla josko jaksaisi pelata pidempää sarjaa, jos simit vaihtuisivat suvussa aavistuksen tiuhempaan..

Peli-idea on se, että käyn kaikki urat läpi,yksi kerrallaan, niin pitkälle kuin sim elinikänään  vain pystyy  ja ehtii.
Eli: sim aloittaa lääkäriuran ja jatkaa sitä niin kauan että on tasolla 10, sen jälkeen hän voi jäädä eläkkeelle.
Elinikä on lyhyt, joten todennäköisyys uran huipun saavuttamiseen ei ole kovin suuri, mutta sim tekee parhaansa. 
Hänen jälkeläisensä aloittaa listalta uuden uran, esim.  rikollisuus. Säännöt samat kuin edellä; tasolle 10 ja eläkepäiviä viettämään.
Näin käyn kaikki urat läpi, sukupolvikohtaisesti ja lopussa katson miten pitkälle milläkin uralla olen lyhyen eliniän puitteissa simini saanut työurallaan.
Kun sim on vanhus, tallennan hänet kirjastoon urineen, myöhempiä peli-ideoita silmällä pitäen. 
Ja tietenkin jokaisen pelini perus-sääntö on voimassa :ei koodeja :)

Nyt kun Frida on jo aloittanut "omassa sarjassaan" kriitikko uran, hän saa olla siis sarjani ensimmäinen sim ja ura on luonnollisesti Kriitikko.

Hänhän ei kuitenkaan ole enää ihan nuori, joten tallensin Fridan vanhasta pelistäni "niine hyvineen" kirjastoon ja hän on siis alussa piirun päälle nuori aikuinen ja kriitikko uran tasolla 3.

Menin vanhaan peliin -> tallensin simin kirjastoon -> aloitin uuden pelin -> otin Fridan kirjastosta 

 


Muutamia taitoja on valmiina ja simin luonnissa vaihdoin yhden luonteen piirteen uraa silmällä pitäen.



Sen jälkeen muutin Fridan uudelle asuinalueelle Windenburgiin, tyhjälle tontille, pelin ollessa "alkutilanteessa"  ja simien elinikä on siis lyhyt .


Lisäsin myös muutaman perheen, tavallisen ja vampyyriperheen,  Newcrestiin, jotta saan lapsia ja raskaana olevia simejä peliin. Raskaudet täytyy tietysti "pelata" alkuun, koska edelleenkään The Sims 4 pelissä simit eivät osaa itse pariutua tai lisääntyä..

Ja yhden puiston jossa kasvaa pari hehkelmä puuta, omista tallennuksista nekin :)


Tässä siis taustatietoja seuraavaa videotani varten ja muutokset Kriitikko uran sarjaan!
Kiitos jos luit blogini ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti